Akce pro veřejnost

Prohlídky pro veřejnost už od 30. dubna!

Pozorování Slunce v historické části Astronomického ústavu v Ondřejově. Na své si rozhodně přijdou i ti nejmenší!
Pozorování Slunce v historické části Astronomického ústavu v Ondřejově. Na své si rozhodně přijdou i ti nejmenší!

Letošní sezónu prohlídek pro veřejnost začínáme už v sobotu 30. dubna 2016. Těšit se můžete na komentované exkurze po areálu Astronomického ústavu včetně prohlídky dvoumetrového Perkova dalekohledu, největšího dalekohledu v České republice, návštěvu historických observatoří a také prohlídku unikátních exponátů v muzeu Vojtěcha Šafaříka. Těšíme se na vás!

Individuální prohlídky

Návštěvy hvězdárny jsou možné od 30. dubna do konce září 2016 každou sobotu a neděli a také o státních svátcích, kdy prohlídky začínají v 10:00, 13:00 a 16:00 hodin.

Skupinové prohlídky

Skupinovou prohlídku (od 20 osob) je možné domluvit na všední dny od 30. dubna dubna do konce října 2016 v termínech 10:00 a 13:00, výjimečně podle domluvy na jiný termín. Objednávku je třeba domluvit předem od pondělí do pátku na tel. čísle 725 948 910. V případě nepřítomnosti pracovníka využijte elektronickou adresu pro objednávání - exkurze@asu.cas.cz. Na Váš dotaz či objednávku exkurze Vám odpovíme během několika dní.

Mimořádné akce

V případě výjimečného nebeského úkazu nabízí naše hvězdárna pozorování jevu spojené s výkladem odborníka. Informace o případném mimořádném pozorování se dozvíte na úvodní straně v novinkách. Během roku pořádáme rovněž několik akcí, během kterých si můžete hvězdárnu prohlédnout zdarma. Především je to jarní Den otevřených dveří nebo podzimní Noc vědců. O těchto akcích informujeme na stránce Akce pro veřejnost.

 

Další podrobnosti najdete na speciální stránce.