Novinky

Mimořádné pozorování Slunce pro veřejnost na observatoři v Ondřejově

Vás, kteří dokážete na Nový rok vstát včas a ještě pevnou nohou, srdečně zveme na mimořádný program, který se uskuteční v rámci Mezinárodního roku astronomie na Nový rok 1. ledna 2009 od 14:00 do 17 hodin. ZDARMA! Program:

Měsíc- 14:00 – 15:30 pozorování Slunce v historické Západní kopuli - prohlídka muzea V. Šafaříka a historických kopulí observatoře s výkladem - propagační a informační materiály - 16:00 – 17:00 pozorování Měsíce a Venuše v historické Západní kopuli

SluncePozorování objektů na obloze dalekohledem se může uskutečnit pouze za jasného počasí, v případě zatažené oblohy najdeme nějaký pozemský předmět, abychom demonstrovali, co dalekohled umí. Novoročním pozorováním Slunce se Astronomický ústav AV ČR, v. v. i. přidává k iniciativě Centra pro astrofyziku při univerzitě v Portu. Naše pozorování pro veřejnost bude součástí celoplanetárního neformálního zahájení Mezinárodního roku astronomie 2009. Více o Mezinárodním roku astronomie 2009 na www.astronomie2009.cz. Tak určitě přijďte, těšíme se na Vás!

leták formát A5 pro tisk (jpg 1,6 MB)