Novinky

Výběrové řízení na pozici vědeckého asistenta/ky

Astronomický ústav AV ČR, v. v. i., vyhlašuje výběrové řízení na pracovní pozici v kategorii vědecký asistent se zaměřením na robotické teleskopy ve stelárním oddělení observatoře Ondřejov.

Současné poznatky o vzniku záblesků gamma ukazují, že optické dosvity je možné efektivně sledovat s pomocí robotických teleskopů. Ondřejovská observatoř má v této oblasti vědeckého výzkum dlouhodobý výzkumný program a mezinárodní spolupráci v řadě programů EU. Stelární oddělení (pracovní skupina Astrofyziky vysokých energií) přijme vědeckého asistenta s praktickými zkušenostmi v daném oboru včetně mezinárodní praxe. Tato pozice podléhá periodickým odborným atestacím v souladu s Karierním řádem AV ČR. Tarifní mzda je určena platným mzdovým předpisem veřejné výzkumné instituce.

S dotazy týkajícími se náplně práce kontaktujte prosím sekretariát - email: sekretariat@asu.cas.cz. Termín pro doručení písemných přihlášek obsahujících životopis, popis dosažené praxe a odborné kvalifikace je do 20. listopadu 2017 do 12:00 hod na adrese:

Astronomický ústav AV ČR, v. v. i.
sekretariát ředitele
Fričova 298
25165 Ondřejov